понеділок, 5 квітня 2010 р.

REINE DE SABA

[Шоколадно-Мигдалевий Торт]

Цей надзвичайно смачний торт печеться таким чином що його середина лишається злегка рідкою. Якщо ви його перепечете - торт повністю втрачає свою унікальну кремову консистенцію. Торт покривають шоколадним глазурем і прикрашають мигдалем. Дякуючи своїй кремовості, торту не потрібно ніяких додаткових наповнювачів. Торт може робитися так само як і раніше описані рецепти, починаючи з взбивання яєць з цукром і додаванням після того всіх іншіх компонентів. Проте, беручи до уваги що шоколад та мигдаль роблять тісто доволі тугим і це перешкоджає гарному вмішуванню взбитих білків, ми обрали інший метод і пропонуємо спочатку збивати масло з цукром, а потім додавати всі інші компоненти.

Тортик на 6-8 осіб, десь 20 см в діаметрі

Торт:

Помірно солодкий шоколад, 115 г

Ром або кава, 2 ст ложки

Масло, 115 грам

Цукор, 150 грам

Яйця, 3 шт

Сіль, щупта

Молотий мигдаль, 55 грам плюс оздоблення

Мигдалевий екстракт, ¼ ч ложки

Борошно, 75 грам

Шоколадна глазур:

Помірно солодкий шоколад, 55-60 г

Ром або кава, 2 ст ложки

Масло, 5-6 ст ложок

Включіть духовку розігріватися до 177 градусів.

Форма для випічки: 20 см в діаметрі та 4 см висотою

115 г помірно солодкого шоколаду розтопленого з 2 ст ложками рому або кави

Змастіть деко масло і притрусіть рівномірно борошном. Покладіть шоколад та ром (або каву) в невелику посудину і накрийте її. Помістіть посудину в більшу кастрюлю з майже киплячею водою. Нехай шоколад розчиняється поки ви займаєтесь іншими приготуваннями, такими, наприклад, як відмірювання інших компонентів рецепту.

3-літрована миска для змішування компонентів

Деревяна ложка або міксер

115 грам масла

125 грам цукру

Протягом кількох хвилин збивайте цукор з маслом поки вони не перетворяться у світло-жовту пухку масу

3 жовтки

У суміш цукру з маслом додайте жовтки і збивайте до однорідної кондиції

3 білки

щупта солі

1 ст ложка цукру (25 грам)

В окремому посуді взбийте білки із щуптою солі так щоби маса почала міцнішати. Далі додайте цукор і взбивайте так щоби маса могла стояти

Гумова або силіконова лопатка

55 грам молотого мигдалю (с. 582)

¼ ч ложки мигдалевого екстракту

75 грам просіяного борошна

За допомогою лопатки вмішайте розтоплений шоколад в жовтково-масляно-цукрову суміш. Після того додайте молотий мигдаль та мигдалевий екстракт. Відразу ж додайте ¼ взбитих білків для того щоби надати тісту більшої пухкості. Після того перемінно вмішуйте решту частину взбитих білків та борошна поки всі компоненти не змішаються разом

Викладіть тісто у форму для випічки і розрівняйте його лопаткою до країв. Випікайте на середньому рівні у попередньо розігрітій духовці протягом 25 хвилин. Тортик готовий тоді коли ви бачите що він піднявся і тісто в 6-7 см від стінок дека пропечене на стільки що проколовший його сірничок або зубочистка залишаться сухими. Центр тортику має тремтіти коли ви злегка вструшуєте деко. Якщо для проби ви встромите в середину сірничок або зубочистку, вони мають бути вологими.

Підставка для тортику

Залиште торт холонути на 10 хв в формі для випічки. Після того проведіть ножем по краю форми і таким чинном відділіть тортик від боків форми. Перекиньте торт з форми на підставку для тортику. Залиште торт холонути десь на годинку або дві. Він повинен бути повністю прохоловший на момент покриття його глазурем.

ПОДАЧА ДО СТОЛУ

Покрийте тортик шоколадною глазуррю та прикрасьте на власний смак мигдалем.

Немає коментарів:

Дописати коментар