[Шоколадно-Мигдалевий Торт]
Цей надзвичайно смачний торт печеться таким чином що його середина лишається злегка рідкою. Якщо ви його перепечете - торт повністю втрачає свою унікальну кремову консистенцію. Торт покривають шоколадним глазурем і прикрашають мигдалем. Дякуючи своїй кремовості, торту не потрібно ніяких додаткових наповнювачів. Торт може робитися так само як і раніше описані рецепти, починаючи з взбивання яєць з цукром і додаванням після того всіх іншіх компонентів. Проте, беручи до уваги що шоколад та мигдаль роблять тісто доволі тугим і це перешкоджає гарному вмішуванню взбитих білків, ми обрали інший метод і пропонуємо спочатку збивати масло з цукром, а потім додавати всі інші компоненти.
Тортик на 6-8 осіб, десь 20 см в діаметрі
Торт: Помірно солодкий шоколад, 115 г Ром або кава, 2 ст ложки Масло, 115 грам Цукор, 150 грам Яйця, 3 шт Сіль, щупта Молотий мигдаль, 55 грам плюс оздоблення Мигдалевий екстракт, ¼ ч ложки Борошно, 75 грам | Шоколадна глазур: Помірно солодкий шоколад, 55-60 г Ром або кава, 2 ст ложки Масло, 5-6 ст ложок |
| Включіть духовку розігріватися до 177 градусів. |
Форма для випічки: 20 см в діаметрі та 4 см висотою 115 г помірно солодкого шоколаду розтопленого з 2 ст ложками рому або кави | Змастіть деко масло і притрусіть рівномірно борошном. Покладіть шоколад та ром (або каву) в невелику посудину і накрийте її. Помістіть посудину в більшу кастрюлю з майже киплячею водою. Нехай шоколад розчиняється поки ви займаєтесь іншими приготуваннями, такими, наприклад, як відмірювання інших компонентів рецепту. |
3-літрована миска для змішування компонентів Дерев’яна ложка або міксер 115 грам масла 125 грам цукру | Протягом кількох хвилин збивайте цукор з маслом поки вони не перетворяться у світло-жовту пухку масу |
3 жовтки | У суміш цукру з маслом додайте жовтки і збивайте до однорідної кондиції |
3 білки щупта солі 1 ст ложка цукру (25 грам) | В окремому посуді взбийте білки із щуптою солі так щоби маса почала міцнішати. Далі додайте цукор і взбивайте так щоби маса могла стояти |
Гумова або силіконова лопатка 55 грам молотого мигдалю (с. 582) ¼ ч ложки мигдалевого екстракту 75 грам просіяного борошна | За допомогою лопатки вмішайте розтоплений шоколад в жовтково-масляно-цукрову суміш. Після того додайте молотий мигдаль та мигдалевий екстракт. Відразу ж додайте ¼ взбитих білків для того щоби надати тісту більшої пухкості. Після того перемінно вмішуйте решту частину взбитих білків та борошна поки всі компоненти не змішаються разом |
| Викладіть тісто у форму для випічки і розрівняйте його лопаткою до країв. Випікайте на середньому рівні у попередньо розігрітій духовці протягом 25 хвилин. Тортик готовий тоді коли ви бачите що він піднявся і тісто в 6-7 см від стінок дека пропечене на стільки що проколовший його сірничок або зубочистка залишаться сухими. Центр тортику має тремтіти коли ви злегка вструшуєте деко. Якщо для проби ви встромите в середину сірничок або зубочистку, вони мають бути вологими. |
Підставка для тортику | Залиште торт холонути на 10 хв в формі для випічки. Після того проведіть ножем по краю форми і таким чинном відділіть тортик від боків форми. Перекиньте торт з форми на підставку для тортику. Залиште торт холонути десь на годинку або дві. Він повинен бути повністю прохоловший на момент покриття його глазурем. |
ПОДАЧА ДО СТОЛУ
Покрийте тортик шоколадною глазуррю та прикрасьте на власний смак мигдалем.
Немає коментарів:
Дописати коментар