понеділок, 5 квітня 2010 р.

GLAÇAGE AU CHOCOLATE

[Шоколадна Глазур]

Ця проста шоколадна глазур є нічим іншим, як поєднанням масла з розтопленим шоколадом. Масло вбивається в ростоплений шоколад і утворюється ніжна суміш, якою покривають білі чи шоколадні торти, або ж наносять зверху на добре захололий масляний крем.

Розраховано на торт 20 см в діаметрі

Помірно солодкий шоколад для випічки, 55-60 грам

Ром або кава, 2 ст ложки

Масло, 5-6 ст ложок

55-60 грам помірно солодкого шоколаду для випічки

2 ст ложки рому або кави

Невеличка каструлька з кришкою

Велика каструля наповнена гарячею водою

5-6 ст ложок не солоного масла

Деревяна ложка

Посудина наповнена льодяними кубиками та покриваючою їх водою

Широкий ніж або металічна лопатка для нанесення глазуру.

Покладіть шоколад та ром (або каву) в невеличку каструльку, накрийте її кришкою та поставте в більшу каструлю наповнену водою. Вода має бути нагріта майже до температури кипіння. Відставте більшу каструлю від джерела тепла і дайте шоколаду розтопитися повністю приблизно протягом 5 хвилин.

Вийміть каструлю з шоколадом з гарячої води і вбийте ложка за ложкою масло в шоколад. Після цього помістіть посудину зі взбитою сумішшю в лід (холодну воду) і продовжуйте помішувати поки не прохолоне і набуде консистенції. За допомогою ножа або лопатки нанесіть глазур на торт

Немає коментарів:

Дописати коментар