[Шоколадна Глазур]
Ця проста шоколадна глазур є нічим іншим, як поєднанням масла з розтопленим шоколадом. Масло вбивається в ростоплений шоколад і утворюється ніжна суміш, якою покривають білі чи шоколадні торти, або ж наносять зверху на добре захололий масляний крем.
Розраховано на торт 20 см в діаметрі
Помірно солодкий шоколад для випічки, 55-60 грам Ром або кава, 2 ст ложки Масло, 5-6 ст ложок |
55-60 грам помірно солодкого шоколаду для випічки 2 ст ложки рому або кави Невеличка каструлька з кришкою Велика каструля наповнена гарячею водою 5-6 ст ложок не солоного масла Дерев’яна ложка Посудина наповнена льодяними кубиками та покриваючою їх водою Широкий ніж або металічна лопатка для нанесення глазуру. | Покладіть шоколад та ром (або каву) в невеличку каструльку, накрийте її кришкою та поставте в більшу каструлю наповнену водою. Вода має бути нагріта майже до температури кипіння. Відставте більшу каструлю від джерела тепла і дайте шоколаду розтопитися повністю приблизно протягом 5 хвилин. Вийміть каструлю з шоколадом з гарячої води і вбийте ложка за ложкою масло в шоколад. Після цього помістіть посудину зі взбитою сумішшю в лід (холодну воду) і продовжуйте помішувати поки не прохолоне і набуде консистенції. За допомогою ножа або лопатки нанесіть глазур на торт |
Немає коментарів:
Дописати коментар