понеділок, 5 квітня 2010 р.

OIGNONS GLACÉS À BRUN

[Тушена Румяна Цибулька]

Тушена румяна цибулька використовується у всих випадках коли ви хочете досягнути ефекту підсмаженості таким як у фрікасе coq au vin та boeuf bourguignon, або в сумішах з іншими овочами

Масло 1 ½ ст ложки

Олія 1 ½ ст ложки

Маленькі цибулинки розміром десь в 2,5 см 18-24 шт

На вибір 120 мл: бульйону з яловичини, червоного або білого сухого вина, води

Сіль

Перець

Петрушка 4 гілочки

Лавровий лист ½ листка

Чебрець ¼ ч ложки

Розраховано на 18-24 почищених цибулинок розміром в 2,5 см кожна:

1 ½ ст. ложка масла

1 ½ ст. ложка олії

Емальована сковорідка діаметром 22-25 см

Коли масло та олія почнуть булькати у сковорідці, додайте цибулю і підсмажуйте її на помірному вогні десь 10 хв. Перекочуйте цибулинки для того щоб вони підсмажилися на скільки можливо рівномірно. Будьте обережними щоби шкірка цибулинок не потріскалася. І не турбуйтеся якщо цибулинки підсмажаться не ідеально рівномірно.

120 мл бульйону з яловичини (або сухого білого вина, або червоного вина, або води)

Сіль та перець на смак

Середній букет із спецій: 4 гілочки петрушки, ½ лаврового листка, ¼ ч. ложки чебрецю

Марлева торбинка

Після того або тушкуйте їх таким чином:

Влийте рідину, посоліть та поперчіть на смак, складіть спеції в марлеву торбинку і додайте до рідини. Накрийте кришкою і кипятіть на маленькому вогні 40-50 хв. Цибулька повинна стати ніжною але тримати свою форму, рідина має випаруватися. Вийміть торбинку із спеціями. Подавайте або відразу або слідуйте пропозиціям в кінці рецепту.

Або запікайте цибулинки ось так:

Перекладіть цибулинки і жир в якому вони смажилися в мілке деко або сотейник так щоби вони лежали одним прошарком. Посоліть та поперчіть на смак, додайте спеції складені в марлеву торбинку. Попередньо нагрійте духовку до 175-180 градусів. Поставте цибулинки запікатися на 40-50 хвилин у верхню частину духовки. Раз чи два поверніть цибулинки. В кінці вони повинні бути мякими, тримати свою форму і бути гарного румяного кольору.

Вийміть торбинку із спеціями. Подавайте або відразу або слідуйте пропозиціям в кінці рецепту.

(*) Цибулька може бути приготовлена зазделегідь і підігріта перед подачею

ВАРІАНТИ ПОДАЧІ ДО СТОЛУ

Petits Oignons Persillés

[Цибулька з Петрушкою]

1-2 ст ложки мякого масла

Гаряча овочева страва

1 ст ложка подрібненої петрушки

Обережно обкачайте цибулинки в маслі. Вкиньте їх в гарячу овочеву страву або розкладіть навколо запеченого мяса і притрусіть петрушкою.

Petits Oignons en Garniture

[Овочева Суміш]

Тушена цибулька чудово смакує з іншими овочевими стравами, такими як глазурована морква, смажені гриби, сердечки артишоків і смажена картопля.

Немає коментарів:

Дописати коментар