[Тушена Рум’яна Цибулька]
Тушена рум’яна цибулька використовується у всих випадках коли ви хочете досягнути ефекту підсмаженості таким як у фрікасе coq au vin та boeuf bourguignon, або в сумішах з іншими овочами
Масло 1 ½ ст ложки Олія 1 ½ ст ложки Маленькі цибулинки розміром десь в 2,5 см 18-24 шт На вибір 120 мл: бульйону з яловичини, червоного або білого сухого вина, води Сіль Перець Петрушка 4 гілочки Лавровий лист ½ листка Чебрець ¼ ч ложки |
Розраховано на 18-24 почищених цибулинок розміром в 2,5 см кожна: 1 ½ ст. ложка масла 1 ½ ст. ложка олії Емальована сковорідка діаметром 22-25 см | Коли масло та олія почнуть булькати у сковорідці, додайте цибулю і підсмажуйте її на помірному вогні десь 10 хв. Перекочуйте цибулинки для того щоб вони підсмажилися на скільки можливо рівномірно. Будьте обережними щоби шкірка цибулинок не потріскалася. І не турбуйтеся якщо цибулинки підсмажаться не ідеально рівномірно. |
120 мл бульйону з яловичини (або сухого білого вина, або червоного вина, або води) Сіль та перець на смак Середній букет із спецій: 4 гілочки петрушки, ½ лаврового листка, ¼ ч. ложки чебрецю Марлева торбинка | Після того або тушкуйте їх таким чином: Влийте рідину, посоліть та поперчіть на смак, складіть спеції в марлеву торбинку і додайте до рідини. Накрийте кришкою і кип’ятіть на маленькому вогні 40-50 хв. Цибулька повинна стати ніжною але тримати свою форму, рідина має випаруватися. Вийміть торбинку із спеціями. Подавайте або відразу або слідуйте пропозиціям в кінці рецепту. |
| Або запікайте цибулинки ось так: Перекладіть цибулинки і жир в якому вони смажилися в мілке деко або сотейник так щоби вони лежали одним прошарком. Посоліть та поперчіть на смак, додайте спеції складені в марлеву торбинку. Попередньо нагрійте духовку до 175-180 градусів. Поставте цибулинки запікатися на 40-50 хвилин у верхню частину духовки. Раз чи два поверніть цибулинки. В кінці вони повинні бути м’якими, тримати свою форму і бути гарного рум’яного кольору. Вийміть торбинку із спеціями. Подавайте або відразу або слідуйте пропозиціям в кінці рецепту. |
| (*) Цибулька може бути приготовлена зазделегідь і підігріта перед подачею |
| |
ВАРІАНТИ ПОДАЧІ ДО СТОЛУ | |
| |
Petits Oignons Persillés [Цибулька з Петрушкою] | |
1-2 ст ложки м’якого масла Гаряча овочева страва 1 ст ложка подрібненої петрушки | Обережно обкачайте цибулинки в маслі. Вкиньте їх в гарячу овочеву страву або розкладіть навколо запеченого м’яса і притрусіть петрушкою. |
| |
Petits Oignons en Garniture [Овочева Суміш] | |
| Тушена цибулька чудово смакує з іншими овочевими стравами, такими як глазурована морква, смажені гриби, сердечки артишоків і смажена картопля. |
| |
Немає коментарів:
Дописати коментар